Fiskehistorier

FISKEHISTORIER

Lystfiskeren med stort L

Torp Lystfiskersø – med multe flue


Så er sæsonen i gang


Fantastisk fiskeri i Torp (Uge 31 2014)

Hej Søren

Hermed en lille fiskehistorie fra vores ferie i uge 31.

Fantastisk fiskeri i Torp

Min søn Nicolai på 9 år og jeg var på besøg i Torp Lystfiskersø fredag den 1. august 2014 og det blev en tur vi sent vil glemme.

Vi var på ferie på Hessellund Sø-Camping og vi kørte den 1. august en tur i området for at se på fiskevand. Vi havnede ved Torp Fiskesø og ved ankomsten blev vi straks grebet af fiskefeber da vi tydeligt kunne se mange flotte regnbueørreder svømme rundt i det klare vand.

Fiskene så – i modsætning til de fisk vi havde stiftet bekendtskab med i andre søer i sommervarmen – også ud til at befinde sig vel, idet de var aktive. Så langt så godt – så skulle fiskene bare lokkes til at hugge.

Grejet blev meget hurtigt rigget til og fiskekortet blev betalt. Andre lystfiskere ved søen havde begrænset held med powerbait, så jeg fiskede med flue og min søn med spinner.

Fiskene var meget nemme at spotte i det klare vand, og der var mange af dem. Fiskeriet bestod derfor nærmest udelukkende i at kaste til fisk man kunne se. Det viste sig også hurtigt at fiskene var til at få til at hugge. Det blev ikke til mange kast før end den første ørred faldt for fluen. En flot ørred på ca 2,5 kilo kom på land. Fiskene fortsatte med at hugge, og i løbet af 3 timer fangede vi 10 flotte regnbueørreder mellem 1,5 og 3 kilo, hvoraf de 8 blev fanget på flue og 2 på spinner.

Der var ingen tvivl om at flue var det mest effektive. Små belastede fluer der blev placeret foran fiskene var alt andet overlegent den dag. Det er en fornøjelse at kaste til fisk man kan se og samtidigt se fiskene tage fluen. Spinneren kunne dog også fange fisk, og det var en stor oplevelse for Nicolai at se en stor ørred i det klare vand svømme resolut hen mod spinneren og tage den i et hårdt hug få meter fra stangspidsen.

Vi blev så grebet af fiskeriet, at vi var nød til at prøve fiskeriet igen næste dag selvom det var hjemrejsedag. Turen hjem til Odense måtte derfor gå  forbi Torp Lystfiskersø.

Efter at bilen var pakket med kufferter og andet godt kørte vi lørdag formiddag således igen ned til Torp.

Et hurtigt blik ud over søen viste, at der stadig var masser af ørreder, og de var også stadig aktive. Fiskeriet om lørdagen var lige så godt som dagen før, og jeg fangede 6 stk. på flue i løbet af ca. 2 timer, og en anden fluefisker havde også god gevinst.

Herefter måtte vi køre hjem til Odense, men næste gang ferien holdes i omegnen af Karup vil vi helt sikkert igen besøge Torp Lystfiskersø igen.  

Mvh
Michael og Nicolai

Nicolaj

Den vildeste fisketur…


Fisk & Fri

Småt men godt - Fisk & Fri

Toves Fiskehistorie

Den 9. oktober 2009. Min bedste dag i 15 år ved Torp Lystfiskersø. Vejret var så smukt. Ingen vind, blå himmel og helt tyst. Træerne stod med skønne efterårsfarver og i solen kunne man sidde med kun en t-shirt. Isfuglen kom flere gange strygende som et blåt lyn hen over de to søer og så var der fisk!!!

Jeg fangede 6 flotte regnbueørreder. Den største var på 4,9 kg. (min mand fik kun 3! Ha, ha)

Tak til Torp for endnu en dejlig natur- og fiskeoplevelse.

Kærlig hilsen fra Tove

Toves fisk
Dagens fangst…